Ana Labudović rođena je 1983. u Zagrebu, trenutno živi i radi u Rijeci.
Nakon završavanja Hyper Island School of New Media (Švedska) odlazi na praksu u Vasava Artworks (Španjolska), nakon čega freelancea kao dizajnerica i urednica za izdavačku kuću maomao koja joj objavljuje dvije knjige o grafičkom dizajnu.
Radi kao art direktorica za digitalnu agenciju Inventa do 2013. godine, kad se odlučuje u potpunosti posvetiti vlastitoj praksi. Djeluje kroz više disciplina, od dizajna digitalnih medija do specijaliziranog RISO tiska. Radi pretežno za korisnike s područja kulture, nezavisne scene i civilnog društva.
Projekt održive specijalizirane tiskare Riso i prijatelji inicirala je 2019. godine, njime potiče nezavisno izdavaštvo, do-it-your-self/do-it-with-others principe rada i igre, educira znatiželjne, promiče ekološke koncepte tiska recikliranjem ili odabirom materijala koji ne ugrožavaju okoliš.
Vodi radionice izrade fanzina za razne društvene skupine, surađuje s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci u sklopu kolegija Web dizajn.
Očuvanjem i promocijom baštine kipara Branka Vlahovića bavi se od 2010.
Fascinirana je odnosom prema tehnologiji te s mrežama, privatnošću, (pri)rodom i društvom, povremeno eksperimentira s dizajnom interakcija zajedno s drugim članovima Radiona hackLab makerSpace-a. Profesionalna ­je članica HDD-a od 2009. Godine.

https://ana.labudovic.net

kako reći rat bez da kažeš rat

Lika, 2.10. - 6.10.2021.